L' ART COM A DOCUMENT SOCIAL

L' obra d' art ens informa de la història.
En un document gràfic d' un temps i d' un país,
cultura o civilització.

Història i etapes

dissabte, 2 d’octubre del 2010

La història narra el passat de les societats humanes d'acord amb els testimonis materials. Es contraposa a la prehistòria abans de l'escriptura.
La història, forma part de les ciències socials i humanes així com de les ciències literàries. La història es diferencia de l'arqueologia per la seva referència essencial a l'escriptura.
La separació en períodes de la història més acceptada no està lliure de desacords. Aquesta classificació, (Edats Antiga, Mitjana i Moderna), tenen com a punt de vista la civilització occidental . El principal problema es basa en què la classificació per una zona del món determinada no s'ajusten als períodes en què podria ser classificada la història en altres parts.
Tenint en compte aquestes discrepàncies, els períodes de la història més comunament acceptats, per convenció, són: Abans de la Història
Prehistòria: des de l'aparició de l'home, cap els dos milions d'anys a.C., fins l'aparició de les primeres civilitzacions que empren l'escriptura, cap el 4000 aC.
Edat Antiga: des de les primeres civilitzacions fins a la desaparició de l'Imperi Romà d'Occident, el 476.
Edat Mitjana: del 476 ,caiguda de l'Imperi Romà ,fins al descobriment d'Amèrica, el 1492, o la caiguda de Constantinoble, el 1453.
Edat Moderna: des del 1492 fins a la Revolució Francesa, el 1789. Diferents fites
marquen l'inici d'aquesta època, com són l'invent de la impremta, la captura de Constantinoble pels turcs o el descobriment d'Amèrica. Com a punt final se sol esmentar la Revolució Francesa, la Independència dels Estats Units d'Amèrica o la Revolució Industrial.
Edat Contemporània: des de 1789 fins als nostres dies. L'era de les revolucions (revolució industrial, revolució burgesa i revolució liberal) va acabar amb l'Antic Règim i va donar pas durant la segona meitat del segle XIX al triomf del capitalisme que s'estén amb el imperialisme a tot el món, mentre de forma paral·lela neix el moviment obrer.

1 comentaris:

Aitana Vaquer ha dit...

Me ha servido de mucho Señorita, hace usted un gran trabajo, grácias. Un saludo muy fuerte, Aitana.